UIV Rotterdam

03.01.2013 11:50

Začátek roku 2013 je pro nás rize závodní. Již 2. ledna jsem odcestoval se svým týmem Dukla Praha na šestidenní dráhové závody do Rotterdamu, kde spolu s Denisem Rugovacem, Ondrou Vendolským a Honzou Kadůchem budeme bojovat se silnou evrposkou konkurencí. Závody by mě také měli pomoci v přípravě na blížící se světový pohár v Mexicu, kde bych měl vylepšit své výsledky z minulých světových pohárů v Cali a Glasgow.

1. etapa

Dnes jsme začali 1. etapou na šestidenních v Rotterdamu. Začátek to sice nebyl z říše snů, ale mohlo to být i horší. Po velmi špatném technickém výkonu, kdy jsme se hodněkrát nehodili a celkově jsme si závod dělali těžší než byl jsme nakonec obsadili 8. místo ze 13ti dvojic a ztratili 2 kola na vítěze. Zítra pokud vylepšíme náš závodní projev, tak věřím, že budeme atakovat pódiová umístění.

2. etapa

V 2.etapě jsme jeli velice dobře. Nastupovali jsme do úniků, v prvním bodování jsme sebrali 2 body, ale zhruba v půlce závodu po velké taktické chybě jsme získali kolo ztrátu a tak jsme po zbytek etapy pomáhli naším týmovým kolegům, kteří nakonec obsadili 3. místo. Z týmového pohledu byl dnešní den vcelku úspěšný, nicméně zítra doufáme i my v pódiový výsledek.

3. etapa

Dnes jsme do 3. etapy vlétly opravdu velkým stylem. Po prvních dvou bodováních jsme figurovali na 3. místě, nicméně zhruba 15 minut do konce etapy jsme udělali chybu a kolo ztráty nás neminulo. V tu chvíli pro nás závod zkončil, tak jsme se soustředili na to, abychom spíše pomohli svým týmovým kolegům, kteří nakonec vybojovali končné 3. místo. 

4. etapa

Do 4. etapy jsme opět nastupovali plni odhodlání, ale bohužel se nám dnes nedařilo udržet pozici do bodů, a tak jsme body sebrali až ke konci závodu. V celkovém pořadí nám 3 body stačili na 8. místo, což opět není ideální výsledek, ale pozitivní je, že naše výkony mají zlepšující se tendenci.

5. etapa

V páté etapě jsme chtěli dát kolo hned od startu. Vypracovli jsme si zhruba půl kola náskoku, ale poté se k nám začalo pomalu přibližovat závodní pole. Ostatní závodníci nás pohltili a následně jsme měli co dělat abychom neodpadli. V dalším průběhu závodu jsme se snažili jet alespoň na body, ale to se nám moc nedařilo, tak jsme skočili na 9. místě. 

6. etapa

Ani v 6. etapě se nám moc nedařilo. V průběhu závodu jsme posbírali 6 bodů, nicméně ke konci závodu nám opět většina soupeřů udělila kolo a tak nám body byly k ničemu. Dnes nás čeká ještě dlouhá cesta domů, která doufám upěhne rychleji než cesta na závody :D. Doma ale moc času nestrávím. Ihned za 2 dny odlétám na SP v Mexiku, kde by moje forma měla být o kus větší a doufám, že tam budu bojovat o dobré umístění v první pětce.