MISTROVSTVÍ EVROPY DO 23 LET

05.07.2013 22:10

Do odletu na Mistrovství Evropy do 23 let zbývají už jen hodiny, takže i start naší dráhové reprezentace na vrcholu sezony se blíží. Letošní evropský šampionát hostí už po třetí v řadě Portugalsko, které se v posledních letech zvedá z cyklistické mizérie a snaží se v zemi, kde vládne především fotbal oživit cyklistiku, jak dráhovou, tak silniční.

Pro naši „třiadvacítkovou“ reprezentaci jsou tyto závody vrcholem letní sezony, takže celá letní sezona je směřována právě k tomuto závodu. Šampionát začíná 9. července a končí 14.července, kdy na programu jsou všechny sprinterské a stíhačské dráhové disciplíny.

Především ve stíhacím závodě družstev by mělo naše kvarteto uspět. Celá příprava je vedena trenérem , doktorem a filosofem v jedné osobě, což není nikdo jiný než Lukáš Thun (T-H-U-N), který zodpovídá za výkony celého mančaftu. Trenér pro stíhací závod družstev spoléhá na horskou blechu Ondru Vendolského, Ondru Rybína od motorek a dále na sílu choceňského jogurtu v podobě Fanouše Sisra a temperament černohorského býka Denise Rugovace. Záda bude týmu krýt zkušený cigánský pracant Honza Kadůch.  Cíl stíhacího mančaftu je neskromný, ale reálný. Čas 4:08,… v kvalifikaci a následné finále zakončené dalším pokořením českého rekordu a medaile je naší metou.

V dalších disciplínách budeme bojovat za naši vlast, ale hlavně za DUKLU PRAHA, KTERÁ NÁM TUTO AKCI KOMPLETNĚ HRADÍ Z VLASTNÍCH PENĚZ.

 

Nominace na ME U23:

Stíhací závod jednotlivců: Vendolský Ondřej, Kadůch Jan

Stíhací závod družstev: Vendolský Ondřej, Rybín Ondřej, Sisr František, Rugovac Denis

Omnium: Ondřej Rybín

Scratch: Sisr František, Kadůch Jan

Bodovací závod jednotlivců: Vendolský Ondřej, Rugovac Denis

Bodovací závod dvojic: Vendolský-Kadůch, Sisr-Rugovac