UIV FINAL FIORENZUOLA

04.07.2013 21:49

Ve dnech od 28. do 30. června jsme se zúčastili dráhových závodů a to v srdci dráhové cyklistiky v italské Fiorenzuole. Tyto třídenní závody byly vyvrcholením zimního poháru dráhových závodů UIV, které se konají po celé evropě. Mimo finále UIV se tu jely i vložené závody kategorie UCI 1 a to v bodovacím závodě a scratchi.

Na tyto závody odcestovala kompletní skupina U23, která se připravuje na ME U23 v Portugalsku. Naši skupinu doplnil nestárnoucí veterán Milan Kadlec, Martin Bláha a Jirka Hochmann. 

Složení dvojic : Kraus - Rugovac, Rybín-Sisr, Vendolský-Kadůch

Celé finále se skládalo ze třech bodovacích závodů dvojic. První etapy závodu jsme se ujali velmi aktivně a v celém průběhu se nám dařilo získávat body, díky čemuž jsme postupně budovali bodový náskok na ostatní soupeře. Nicméně v půlce etapy se podařilo naším týmovým kolegům Krasovi a Rugoacovi dát kolo náskoku a tím nás přeskočili v celkové klasifikaci.

V dalších etapách jsme sice bodově drtili ostatní soupeře, ale kolo náskoku našich kolegů bylo v celkovém zúčtování nad naše body, takže v celkovém pořadí nakonec zvítězila dvojice Rugovac-Kraus.